Om oss

OM OSS

God Moves Styrelse
Ordförande I Niklas Dalén
Vice Ordförande I Tobias Kullingsjö 
Kassör I Johan Holm
Sekreterare I Sofia Rydetorp 
Vice Sekreterare I Charlotte Kullingsjö
Ledamot I Mattias Skogholm
Ledamot I Daniel Eliasson
Valberedning I Kristoffer Kullingsjö
Valberedning I Erik Martinsson

Rike Forsberg (Sett)   God Moves grundare

HISTORIK

Historien började med en tysk dansare som flyttade till Sverige och blev ungdomsledare i Horla-Siene Missionsförsamling. Det som skulle bli ett avbrott från dansvärlden i Berlin blev ett genombrott för dansen i Vårgårda.

Allting började med tre dansgrupper i källaren i Siene Missionskyrka som en del i Horla SMU:s ungdomsarbete på hösten 2005. Bara ett år senare hade intresset vuxit enormt, långt över församlingens gränser och hos Rike, dansskolans grundare, föddes en vision: Att starta en dansskola med kristen profil. En plats för alla som älskar att dansa. En plats att främja denna stora Guds gåva både som konst- och motionsform.

Denna vision låg till grund för ett koncept som Rike i början av 2007 arbetade fram och som sedan blev verklighet med Studieförbundet Bilda som huvudman.

Den 11/9 2007 öppnade dansskolan ”God Moves” i före detta Bäne Missionshus. Den hösten var Rike ensam ledare och hade 10 kurser med ca 120 elever, mycket mer än någon hade räknat med.

I februari 2010 bildades föreningen God Moves som sedan övertog huvudmannaskapet från Studieförbundet Bilda. I juni 2011 lämnade dansskolan "sitt" missionshus till förmån för större lokaler i centrala Vårgårda.

Idag finns dansskolan på Kungsgatan i Vårgårda och bedrivs i föreningsform men har fortfarande ett nära samarbete med Studieförbundet Bilda SydVäst. Utöver Bilda sponsras dansskolan av ett antal kyrkor och företag vilket bidrar till att alla kan delta i våra kurser.

I många år har dansskolan varit en mötesplats för människor i alla åldrar med olika bakgrund. En plats för gemensam dansglädje och inte minst en grogrund för många duktiga dansare varav de första nu lämnat oss för vidareutbildning i dans på t ex Balettakademien, Performing Arts School i Göteborg och Löftadalens folkhögskola i Varberg samt ett flertal andra dansare som valt estet/dans programmet på gymnasiet.

Rike:  ”Även om jag trodde på min vision så är utvecklingen, även för mig, häpnadsväckande. Jag tror att den sköna stämningen och känslan många förknippar med God Moves idag håller i sig oavsett vart framtiden leder oss.”     

Hösten 2012 gick dansskolan åter in i ett nytt skede då Rike var mammaledig och lämnade över dansskolan till Bonette och teamet bakom henne.

Föreningen drivs i samarbete med studieförbundet Bilda Sydväst